Σκουπίδια και αποτσίγαρα απομάκρυναν εθελοντές που βρέθηκαν στην παραλία Μεγάλο Καβούρι

Σκουπίδια και αποτσίγαρα απομάκρυναν εθελοντές που βρέθηκαν στην παραλία Μεγάλο Καβούρι στην Δ.Ε Βουλιαγμένης του Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με στόχο να στείλουν το δικό τους μήνυμα ευαισθητοποίησης και προστασίας του Περιβάλλοντος. Η δράση που υλοποιήθηκε με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αποτελεί πρωτοβουλία των εταιρειών Ethelon, που υλοποιεί δράσεις εθελοντισμού και της εταιρείας Aksia, που δραστηριοποιείται στο χώρο της ανάπτυξης και της συμβουλευτικής επενδύσεων, στο πλαίσιο ενεργειών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με τη συμμετοχή υπαλλήλων της εταιρείας. Περήφανος εταίρος και συμπαραστάτης της προσπάθειας είναι η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Cigaret Cycle που εφαρμόζει στην Ελλάδα το καινοτόμο πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης αποτσίγαρων.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη δράση, παρείχε απορριμματοφόρο και ειδικές σακούλες για τη συγκέντρωση των απορριμμάτων. Μετά το πέρας του καθαρισμού, τοποθετήθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο της παραλίας όπου έγινε ο καθαρισμός, τρεις ειδικοί επιστύλιοι κάδοι συλλογής αποτσίγαρων, με την υποστήριξη της εταιρείας Aksia. Τον Δήμο εκπροσώπησαν η κα. Κάραγιαν Νανά Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οργάνωσης και Λειτουργίας Λεσχών Φιλίας καθώς και ο κ. Παπαμιχαήλ Βασίλειος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τοπικής Οικονομίας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά την εταιρεία για την τοποθέτηση  των κάδων και για τη συμβολή τους στον καθαρισμό της παραλίας.

Από τον καθαρισμό της παραλίας, τα αποτσίγαρα που συγκεντρώθηκαν, παραδόθηκαν στην Cigaret Cycle για να οδηγηθούν στη συνέχεια προς ανακύκλωση. Το πρόγραμμα ανακύκλωσης που υλοποιεί η Cigaret Cycle περιλαμβάνει την επεξεργασία των βλαβερών υλικών και την μετατροπή τους σε ωφέλιμα όπως χώμα για την ανθοκομία και βιομηχανικό πλαστικό. Στο πρόγραμμα έχουν ήδη ενταχθεί πολλοί νησιωτικοί δήμοι και δράσεις καθαρισμού παραλιών υλοποιούνται συχνά με τη συμμετοχή φορέων και ιδιωτών, ενώ σύντομα θα τοποθετηθούν επιπλέον κάδοι συλλογής αποτσίγαρων στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που όλο και περισσότεροι συμμετέχουν στο όραμα μας για παραλίες και δημόσιους χώρους #gopafree. Απαλλαγμένους δηλαδή, από έναν πραγματικά επικίνδυνο και ρυπογόνο παράγοντα όπως είναι τα απορρίμματα των τσιγάρων, Στόχος μας παραμένει να επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα το σύνθημα gopafree και όλοι να μπορούμε εύκολα να εντοπίζουμε έναν κάδο της Cigaret Cycle για να πετάμε εκεί τα αποτσίγαρα που θα γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως προορίζονται για ανακύκλωση», τόνισε σε δήλωση του ο Διευθυντής και συνιδρυτής της Cigaret Cycle ΑΜΚΕ, Γιώργος Σακελλαρίου.