Καθαρισμός πεζοδρόμου Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Συνάντηση με Δήμαρχο Αθηναίων

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

 

Σήμερα ήταν μια ωραία μέρα. Όμορφα ξεκίνησε, και ανέλπιστα όμορφα ολοκληρώθηκε. Η μη κερδοσκοπική οργάνωσής μας Cigaret Cycle, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δράση του #gopafree, στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Συμπολίτες μας, έγιναν ένα με την ομάδα μας με στόχο: να αλλάξουμε τον δικό μας (μικρό)κόσμο. Βαδίσαμε στον πεζόδρομο μαζεύοντας γόπες και αποσπώντας το ενδιαφέρον και την θετική αποδοχή των συμπολιτών μας! Τους ενημερώσαμε για τους σοβαρούς και απτούς κινδύνους που διατρέχει το περιβάλλον λόγω της μικρής, αλλά όχι αθώας ‘γόπας’. Μοιράσαμε τα πρώτα 1.000 ενημερωτικά έντυπα και συλλέξαμε γόπες οι οποίες θα ήταν ικανές να μολύνουν 14 m3 ύδατος!

Κατά την ολοκλήρωση της δράσης, συναντήσαμε τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, που ενημερώθηκε και έδειξε ενδιαφέρον για την δράση και χαιρέτησε όλους όσοι μετείχαν στη σημερινή ομάδα.

Ευχαριστούμε όσους έλαβαν μέρος στην σημερινή δράση, όσους μας πρόσφεραν την προσοχή τους και ενθάρρυνση για το έργο μας. Ευχαριστούμε τον μικρό Λουκά, ο οποίος άφησε τα παιχνίδια με τους φίλους του και ήρθε με τον μπαμπά του να λάβει μέρος, όπως επίσης και την κυρία Έφη που αψήφησε τις κινητικές δυσκολίες λόγω της προχωρημένης ηλικίας της.